Onze werkwijze

Omdat geen organisatie gelijk is, bieden we een persoonlijke aanpak. We hebben in de loop der jaren heel wat methodieken en standaardinterventies verzameld, waarvan we weten dat ze werken. Toch kiezen we ervoor om ieder traject op maat samen te stellen. Zodat je precies krijgt wat je nodig hebt, niets meer en niet minder.

Stap 1: Intakegesprek

Vertel ons die complexe kwestie die je als bestuurder wakker houdt. We onderzoeken met elkaar welke (onderliggende) behoeften er spelen. Wanneer we de vraagstelling goed scherp hebben gekregen, doen we een voorstel voor een passende interventie.

Stap 2: Offerte

Je krijgt een concreet voorstel met plan van aanpak met offerte. We starten altijd kleinschalig. Vertrekpunt is de focus op de bestuurder en/of de hr-manager. Onze trajecten zijn zelden langlopend en tijdrovend. Met een training of coaching van een tot twee dagdelen komen we een heel eind. En afhankelijk van de vraagstelling kunnen we een vervolgtraject andere betrokken medewerkers betrekken, zoals de beleidsvoorbereiders of hr-managers. Ook een vervolgtraject voor de OR zelf is soms wenselijk. Wij werken samen met een gerenommeerd trainingsbureau voor OR’s. Het traject voor de OR kan hierdoor in het verlengde of parallel lopen voor een optimale afstemming en weinig tijdverlies.

Stap 3: Uitvoering

Concrete aanpak met stappen die we desgewenst samen kunnen zetten.

Stap 4: Evaluatie

Natuurlijk kijken we ook samen terug naar de behaalde resultaten. Desgewenst doen we dit online of op locatie.

‘Praktijkspraak biedt snelle interventies met een zo groot mogelijk effect’.